Délután Esztivel három franciával megyünk piknikezni. Hét ágra süt a nap. Petřinbe tartunk, ahol egy nagy, zöld parkos részen letelepedünk és kinyújtózunk a napon. Francia sajtokat kóstolunk vagy éppen sárgadinnyét (utóbbival én nem élek), amit gránátalmás mattonival öblítek le. Megvitatjuk, milyenek a magyar és a francia étkezési szokások. Kellemes, halk zsivaj vesz körül minket, amire jó egy kicsit elpilledni a friss füvön. Órákig élvezzük a napsütést. Az egyik padon egy párocska élvezi egymás társaságát. Becsukom a szemem, majd, amikor ismét felnézek, egy nagymama ül unokájával a pár helyén. Biztos vagyok benne, hogy a nagymama is volt szerelmes és az unokája is lesz az egyszer. Érdekes életkép...

Miután kicsit sikerül gatyába ráznunk magunkat, ketté válik a csapat és mi lesétálunk a hegyről, meg-megállva a tavacskáknál, vízesésnél. Találunk egy apró, gyönyörű templomot is, amit épp felújítanak. Fából építették és körbelengi az öreg faillat. Találunk egy négyszemélyes fahintát is, megpihenünk benne. Aztán besétálunk a városba, majd Esztivel hazavillamosozunk. Jégkrémmel zárjuk a délutáni kirándulást (bár már este van mire hazaérünk). Tökéletes egy szombat délután!

A bejegyzés trackback címe:

https://juzli.blog.hu/api/trackback/id/tr451948983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása