Szombaton irány a Troja, amely egy gyönyörű barokk kastély a város északi részén a Moldva-kanyar fölött. A kastély lépcsősorán a szobrok az olimpiai Istenek győzelmét ábrázolják a Titánok felett. Hatalmas francia kert, szökőkút, labirintus (ami abszolút szabályos, így eltévedni nem lehet benne, de szépnek szép). Tűz a nap és mi egy fából készült hajóimitáción telepedünk le élvezni a napsugarakat. Nem sok a turista, ezt a helyet csak a szemfülesebbek fedezik fel, vagy akik már többször jártak a városban és a különlegesebb helyekre vadásznak. Nekem is ez volt az első alkalom, hogy egyáltalán ezen a környéken jártam. Egyébként itt található az Állatkert és egy botanikus kert is. Az egész környék olyan, mintha nem is Prágában, hanem valahol Berlin külvárosában vagy valami nyaralófaluban lenne az idelátogató. Délután piknik Stromovkában Holešovicében, ami a Moldva-kanyarban elterülő liget. Utána a szomszédban a Vistavištěn, ami egy híres szabadtéri kiállítóhely, egy cseh együttes főleg gyerekeknek írt zenéje szórakoztat bennünket. Aztán irány a Česky Pivní Festival, azaz a Cseh Sörfesztivál. 35 sörfőzde, 4 sátor, amiből 3-ban élőkoncert, egyben pedig hokimeccs közvetítés szórakoztatja a vendégeket. Naplemente előtt frizbizés, majd további sörkóstolás.

Vasárnap vízibiciklizés a Moldván egy francia csapattal. Már régóta ki akartam próbálni, úgyhogy nagyon megörülök, amikor a többiek is kedvet kapnak hozzá. Napsütésen délutánon ringatózunk a Moldván, tekerünk a szigetek között és körbefényképezzük a rakpartot a vízről. A távolból egy cseh könnyűzenei koncert szűrődik át a vízen. Nagyszerű élmény, ha meleg időben jártok a cseh fővárosban, nem érdemes kihagyni. Prága egyébként is felpezsdült. Lépten-nyomon szabadtéri koncertekbe botlik az ember a tereken, szigeteken, parkokban. Választási kampányok, fesztiválok, egyéb rendezvények sora lepte el a várost.

Este a Cross Club-ba látogatunk el agy afrikai dobshowra. A dobok egy része lehet, tényleg afrikai, de a tagok és valahogy a zene sem tűnik annak. Talán az alapjai. Nagyon jó zenét játszanak, abszolút táncolható, néha kicsit 'drum and bass'-re emlékeztető stílussal. Nagyon élvezetes koncert. És a hely? Nah, az elképesztő. Sajnáljuk is, hogy eddig nem jártunk le. A termek belsőépítészetileg és díszletüket tekintve is nagyon eredetiek. Világító processzorokkal, színes fémmel, fogaskerekekkel, csövekkel bűvölik el az embert. A pincében a csocsószoba plafonján is áll egy asztal, amin mozognak a focisták. A teremben, ahova mi csüccsentünk cseh barátunkkal Michallal, varrógépek adták a világítást és varrógéptorony forgott díszítés gyanánt a sarokban. Kötelező koncertklub és táncolda.

A bejegyzés trackback címe:

https://juzli.blog.hu/api/trackback/id/tr642027502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása